Gezondheid

Coaching en begeleiding

Coach Delft

 

 

 

 

Coach. Wat is het?

Volgens het woordenboek is een coach iemand die een ander instrueert, bijstaat, leidt of aanmoedigt op de weg naar verbetering of prestatie. Coaching verscheen voor het eerst in 1695 als onderdeel van de sportwereld en betrof het manipulatieve gebruik van ijshockey. Sindsdien is het geëvolueerd en opnieuw geëvolueerd tot we het vandaag in de bedrijfswereld gebruiken.

Welke soorten coaching zijn er?

Goede vraag! Naar mijn mening is mijn coaching sterk beïnvloed door mijn passie voor coaching, mijn ervaring met het werken met talent over de hele wereld, vooral in de sport (in feite is mijn zoon van viereneenhalf een van de beste sporters in de wereld) en ook mijn interesse en betrokkenheid bij de beweging naar human resources praktijken voor organisaties als Google,Hallmark en doctorale vernieuwing voor faculteiten. Mijn werk met het tijdschrift PlusSelling, op zijn beurt met PlusSelling over de hele wereld, is daar een weerspiegeling van.

Men heeft mij gevraagd wat ik van coaching vind en mijn antwoord is dat ik coaching zelf heb ervaren, het aan anderen leer en het als instrument gebruik op vele gebieden van mijn eigen leven.

Hoe betrouwbaar zijn coaching en beoordeling?

Problemen met partijen in de zakelijke of persoonlijke sfeer?

Een voorbeeld dat ik onlangs had

Een van mijn cliënten belde mij eigenlijk op om te zeggen dat hij mij zocht als coach voor zijn golfteam. Zijn probleem was dat hij geen tijd meer voor zichzelf had en dat zijn golf niet meer zo goed was als vroeger en dat hij echt slecht was als vriend van Nurna Cyb airst, zijn aanstaande vrouw.

Nurna had hem na 5 jaar hoge scores opgeleverd en zag hem als de volgende Tiger Woods, zozeer zelfs dat hij hem op een gegeven moment vroeg hoe hij het beter zou gaan doen dan hij.

Nurna zei dat hij, net als hijzelf, naar het grootst mogelijke niveau was gegaan om zijn bedrijf en zichzelf verder vooruit te helpen. Dat was de reden waarom hij mij belde.

Het is moeilijk te zeggen wanneer je op deze manier over jezelf bent gaan denken. Ik heb een paar personeelsleden naar hun verleden gevraagd en ik denk dat mensen in het algemeen geneigd zijn naar hun prestaties te kijken en die herinnering een deel van de dag met zich mee te dragen. Maar sommige mensen houden die herinneringen en gedachten vast om hun huidige fysieke en professionele leven aan te kunnen.

Het probleem is hoe deze herinneringen te focussen en te leren om gefocust te blijven op wat je wilt doen, verbeteren, bereiken, laten gebeuren. Een coachingsaanpak is om datgene aan te pakken waarop je je het meest moet concentreren. En coaching gaat over leren, dus er is wat leren voor de cliënt samen met de coaching en het leren moet vandaag beginnen.

Hoe mijn coaching en coaching op gelijke voet niet over

Deentle coach kan vragen welke verbintenis wordt aangegaan en u kunt zeggen: “Ik kan u zeggen dat ik mij zal engageren om 5, 10 of 15, misschien zelfs dertig minuten coaching te geven, maar mijn coaching hangt af van het feit of ik het u zeg en u zich engageert om het te geven.

Het probleem is: als we vragen naar wat er gebeurt, verwachten we inzet en als we die niet krijgen, worden we neerslachtig. Dat is in feite de prijs van de coach: hij zal je op zijn beurt de coaching geven zodat je kunt leren, maar het is aan jou om het werk te doen en je weg te vinden. Als je er niet in slaagt het werk te doen, te leren en vooruit te gaan, is er niet veel kans dat je genoeg moeite zult doen om te leren mens te zijn, om te gaan met de persoonlijke kwesties die ongemakkelijk kunnen zijn en om je te verbinden met je doel in het leven, zonder te verdwalen.

Hoe uw coach kan helpen

Geloofwaardigheid en vertrouwen koesteren in al je werk en relaties

In de zakenwereld onderhandelen we vaak over wie we tijd zullen geven, aan wie en voor hoeveel. Bij coaching gebeurt hetzelfde. Je bent de cliënt en de coach tegelijk. Ik vraag en merk regelmatig op: “Ik doe dit omdat ik denk dat ik je dit verschuldigd ben.” Het is essentieel voor mijn cliënten dat we het eens zijn over een deel van het evenwicht in onze professionele en persoonlijke relaties.

We houden van de drukke psycholoog, Dr Luke, van de Universiteit van Washington. Hij stelde zijn patiënten deze vraag: “Hoeveel tijd brengt u met mij door?” Degenen aan wie hij het vroeg, zeiden “ongeveer 15 minuten per dag” of “3-4 sessies per maand”. Hij ontdekte dat de meeste van deze mensen zeiden “ongeveer 15-20% van hun tijd”. Hij Grow en hij zette het percentage op 50% als een observatie en was interessant om te zien, welke waren degenen die lijden. De meesten van ons en dat werk is wat we doen. Hij stierf in 1997.

Er is interesse in hoe ik onze mensen leid.

lees meer: