Gezondheid

Coaching en Executive Coaching

Coach Rotterdam

Maar hoe combineren we de principes van persoonlijke en zakelijke coaching? Eerst zal het proces hetzelfde zijn (in het coaching proces). U beschrijft uw situatie, uw behoeften en de mogelijke oplossing is het vinden en toepassen van de mogelijke hulpmiddelen en technieken. Deze methode is over het algemeen zeer doeltreffend, maar als u meer tijd of hulp van andere mensen of organisaties nodig hebt, zult u om hulp kunnen vragen. U zult een bepaalde aanpak of een bepaald model voor het coachingproces moeten hanteren. U zou bijvoorbeeld bepaalde hulpmiddelen van uw organisatie kunnen toepassen. De coaching gebeurt tussen een coach en een coachee. De coach wordt geëvalueerd op grond van een specifieke en gedetailleerde analyse van uw precieze behoefte. Met andere woorden, hij zal u vertellen waar u goed in bent. U zult de instrumenten van de coaching kunnen kiezen en de instrumenten zullen door de organisatie worden verstrekt. Een leidinggevende heeft bijvoorbeeld het idee dat hij niet in staat is een bepaald probleem op te lossen. Dit kan te wijten zijn aan een bepaalde ervaring of aan het type persoon, maar de organisatie zal hem de geschikte instrumenten aanreiken om de klus te klaren.

Dit proces zal tijd kosten. In de meeste gevallen zult u geen vooruitgang zien. Het is beter om het proces sneller te laten verlopen dan het te vertragen. Het tempo van de coaching is belangrijk. De wijze van levering is ook belangrijk en als algemeen principe is dit het basiscriterium voor de duur van de coaching of voor die van het coachingprogramma. Voor de professional zijn er ook bijkomende criteria voor een coachingprogramma. Het programma moet goed beheerd worden. Het beheer en de supervisie van de instrumenten en technieken zijn ook belangrijk. bovendien zult u de tijd vinden om toezicht te houden op de ontwikkeling van de coaching en de opleiding om de kwaliteit van het veld te verbeteren. Dit zal u helpen om uw werk in goede banen te leiden. De opleiding moet zo worden gegeven dat de werknemers het coachingproces beter zullen begrijpen. Op deze manier zal de coaching ook in de organisatie als geheel worden geïntegreerd. Het is mogelijk misverstanden te hebben met een professional over zijn of haar coachingsvaardigheden. Dit betekent meestal dat men te maken heeft met een goedbedoelend persoon in plaats van met een professional die de ervaring heeft. Het is beter om jezelf steeds te vinden en weg te blijven van verwarrende professional en te zoeken naar uitgebreide oplossingen van mensen die al gevorderd zijn in het veld. U zult merken dat dit meestal gebeurt om twee belangrijke redenen: (1) de mensen hebben niet genoeg tijd om naar de antwoorden te zoeken en zij scheppen deze verwarring; en (2) het opleidings- en supervisieproces is niet volledig en de verwarring kan illusies wekken. Soms kost het tijd. Het lijkt misschien dat dit een gebied is waarop we moeten wachten voor een snellere zelfontplooiing en dit is misschien niet het geval voor alle situaties.

Het proces van een coaching programma loopt meestal over een langere periode. Dit geeft u meer tijd om actief deel te nemen en bij te dragen tegen het programma. Dit is een hefboom voor zowel de organisatie en de organisatie-initiatieven als voor de coachee. Bovendien kan de duur van het programma uw organisatie meer tijd geven om de algemene opbouw van het programma van dichtbij te bekijken en om feedback te geven. Het is duidelijk dat coaching geen toverstokje is. Het is geen wondermiddel voor alle problemen en het zal geen niveau van vertrouwen en ontvankelijkheid bij het personeel creëren. Het programma moet alomvattend zijn en de gereedschapskist van de coaching moet niet alleen hulpmiddelen (een raadsman bezoeken, met anderen praten of andere oefeningen doen) bevatten, maar ook iets belangrijkere hulpmiddelen (programma-inhoud, studiemateriaal, feedbackmechanismen) en instrumenten (het ontwikkelen van het coachingproces).Het proces van coaching zal niet het eerder beschreven proces volgen. Er zullen nieuwe bestaande of bijkomende problemen opduiken en daarom is coaching flexibel om zich aan te passen aan de veranderingen en om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan. De manier om de voordelen te verkrijgen is te werken op lange termijn en het programma op  een doeltreffende manier te organiseren. Zoek naar leiderschapscoaching en executive coaching.

Lees meer

Etiquette cursus 
Gastheerschap