Gezondheid

Communicatie en communicatie

Communicatietrainingen onderwijs

 

 

 

 

 

Het doel van de communicatietraining is de communicatievaardigheden van de docent te verbeteren en de academische prestaties te verhogen door middel van het schrijfinstrument.

Communicatie wordt beschouwd als een dialoog en deze kan zowel intern als extern worden gevoerd, intern tussen student en docent of tussen docent en studenten. Communicatie is een combinatie van de kunst en de wetenschap van onderwijzen, leren en lesgeven. Het is een manier waarop ideeën worden uitgewisseld om tot kennis te komen.

Communicatie leert ons het vermogen te beheersen om wat we weten aan anderen over te brengen door gebruik te maken van een aantal methoden en media, zoals mondelinge communicatie, schriftelijke communicatie, interpersoonlijke communicatie en cyber-communicatie.

Interpersoonlijke communicatie is het meest gebruikte medium waarmee mensen informatie uitwisselen en impliceert het delen van ideeën, meningen en andere informatie tussen leden. De interpersoonlijke vaardigheden van een persoon geven hem een extra voordeel bij zijn sollicitatie.

De communicatie tussen studenten en docenten is daarentegen het belangrijkst, omdat het de relatie tussen studenten en docenten is die het vermogen van elk van hen ontwikkelt om met anderen te communiceren. Dit soort communicatie is een brug voor nieuwe kennismakingen en vormt het ijs voor wederzijdse betrekkingen die in de toekomst kunnen worden ontwikkeld.

Schrijven-schrijven is de meest gebruikte methode van communicatie tussen leraar en leerling omdat het het meest grammaticavrije medium is. Dit soort methode geeft de leerling de vrijheid om zijn of haar eigen ideeën en uitdrukkingen te formuleren.

Interpersoonlijke communicatie is het belangrijkst omdat het communicatie is die gebaseerd is op relaties. Het is door interpersoonlijke communicatie dat we het belang van communicatievaardigheden inzien en leren hoe we ze kunnen gebruiken.