Gezondheid

De voordelen van een chiropractor

 

 

 

 

 

 

Alternatieve geneeswijzen BredaHet gebruik van kruidenremedies kan als alternatieve geneeskunde worden beschouwd. Het gebruik van aminozuren om de spiergroei te bevorderen is ook een vorm van alternatieve geneeskunde. Maar het wordt niet gedekt door de ziektekostenverzekering.

Medicijnen voor gewichtsverlies en reinigingstherapieën zijn ook alternatieve praktijken. Maar ook deze worden niet door de ziektekostenverzekering gedekt.

Proprioceptieve Neuromusculaire Technieken of PT is een vorm van alternatieve geneeskunde. Vroeger dachten we aan neuromusculaire facilitatie of NK als pure krachttraining. Nu weten we dat het een multisensoriële modaliteit is waarbij evenwicht, spiercontrole en kracht een rol spelen. Het wordt gewoonlijk niet gedekt door de ziektekostenverzekering, hoewel het sterk wordt ondersteund door fundamenteel medisch onderzoek.

Artritis, wat meestal een auto-immuunziekte is, kan baat hebben bij elementair medisch onderzoek. Chiropractische patiënten met reumatoïde artritis hebben enige verlichting ondervonden. De doeltreffendheid van steroïdeninjecties en de toevoeging van menselijke groeihormonen worden niet gedekt door de ziektekostenverzekering, maar kunnen wel worden beschouwd als alternatieve geneeskunde.

Osteopathie wordt beschouwd als een puur preventieve vorm van geneeskunde. De meeste betalers dekken geen osteopathie. Dit is jammer omdat is aangetoond dat osteopathie helpt bij veel medische aandoeningen. Betekent dit echt dat u de kostbare diensten van een osteopaat kunt vermijden?

Hoe zit het met complementaire geneesmiddelen? Complementaire of alternatieve geneeswijzen worden misschien niet door de ziektekostenverzekering gedekt, maar veel betalers zijn coulant. Als uw arts u doorverwijst naar een alternatieve behandelaar, kunt u overwegen het te proberen. Het is meestal duur, maar kan verlichting bieden.

Dit is wat u kunt verwachten als u een complementaire geneeswijze uitprobeert.

o Er kan een diagnostische test zijn die standaard is voor een specifieke kwaal.o De alternatieve behandelaar kan een farmacogenetisch programma gebruiken om uw behandeling te maximaliseren.o Het kan ongebruikelijk zijn voor een chiropractor om een chirurgische procedure toe te passen.o Het kan ongebruikelijk zijn voor een osteopaat om thermische therapie te gebruiken.

Het is gebruikelijk dat een chiropractor medicatie, hot packs en bandages voorschrijft. Patiënten worden aangemoedigd om deel te nemen aan een zelfontworpen behandelplan, dat onder andere bestaat uit voedingsvoorlichting, lichaamsbeweging en chiropractische aanpassingen.

Medicatie

Chiropractische patiënten wordt meestal gevraagd om een soort medicatie te nemen voordat ze met hun behandeling beginnen. Dit kan een medicijn op recept zijn, of een combinatie van kruidengeneesmiddel en medicijn op recept. Patiënten moeten hun chiropractor op de hoogte brengen van hun medicijnvereisten voordat ze met de behandeling beginnen.

Van sommige patiënten kan worden verlangd dat zij bepaalde vrij verkrijgbare geneesmiddelen innemen voordat zij met de behandeling beginnen. Dit kunnen maagzuurremmers, pijnstillers en ontstekingsremmers zijn. Patiënten moeten hun chiropractor informeren als ze van plan zijn deze medicijnen in te nemen.

Hot packs

met extracten van planten

Medicatie

Bepaalde medicijnen verminderen de ontsteking, wat de pijn beperkt. Hot packs koelen de weefsels vaak af en geven een verzachtend gevoel. Cold packs, soms cold packs genoemd, gebruiken ijs om het lichaam te koelen en verminderen de ontsteking, terwijl ze tegelijkertijd de pijn verminderen. Medicijnen kunnen zowel inwendig als oraal worden ingenomen.

Injecties

builders overbelasten pezen in het lichaam, en veroorzaken op hun beurt pijn en ontsteking. Vraag voordat u bij een chiropractor in behandeling gaat naar de verschillende pijnstillers. Een chiropractor kan injecties gebruiken in de spanningsgebieden.

Veranderingen in de wervelkolom

Veranderingen in de houding, het ruggenmerg en de wervels leiden vaak tot stress en pijn. Chiropractische chirurgen zorgen voor aanpassingen van de wervelkolom om het lichaam weer in de normale stand te brengen.

Elektrische stimulatie

Van deze enigszins controversiële behandeling is aangetoond dat hij in sommige gevallen de pijn helpt verlichten. Voordat u deze behandeling uitprobeert, moet u met uw arts en chiropractor overleggen of dit de beste behandeling voor u is.

Chirurgie

Chirurgie is meestal een laatste redmiddel. Artsen zullen verschillende tests doen om te bepalen of u een goede kandidaat bent voor een operatie. Als u ernstige pijn lijdt, volg dan de aanbevelingen van uw arts op. Een goede follow-up studie op lange termijn suggereert dat in 90 tot 95% van de gevallen een operatie kan worden vermeden of uitgesteld tot het punt van volledig herstel van de wervelkolom.

Diagnose

Een chiropractor zal een diagnose stellen van uw probleem. Om het beste behandelingsplan voor u te bepalen, zal hij of zij uw lichaamsgeschiedenis evalueren, lichamelijke, neurologische en orthopedische onderzoeken uitvoeren, en u eventueel vragen om een kegel, kijkbuis of andere diagnostische instrumenten te gebruiken. Vaak worden ook röntgenstralen gebruikt.

Behandeling

Een chiropractor gebruikt verschillende behandelingstechnieken om pijn te verminderen, letsel te voorkomen en het functioneren te verbeteren. Uw eerste bezoek kan meer gericht zijn op pijn dan op botten of gewrichten. De arts kan veranderingen in uw levensstijl voorstellen, zoals gewichtsverlies, waardoor u beter in staat bent om een normaal gewicht te behouden ondanks uw letsel.

lees meer: