Gezondheid

Emotionele Vrijheid Technieken

 

 

 

 

 

 

EMDR TilburgEmotional Freedom Techniques is de klinische versie van een spirituele theorie die bekend staat als “The Emotional Freedom” (EFT) in acupunctuur en meditatie.

Wanneer we EFT bespreken, is het niet alleen bedoeld om te begrijpen hoe fysieke of emotionele pijn kan worden weggenomen. Het is ook bedoeld om manieren te beschrijven om gelukkig te zijn en om de stressvolle effecten van trauma op individuen te verlichten. Volgens Dr. Shapiro, “wordt de bevrijding met EFT verkregen door deERT Negative Worpt tot elke geuite emotie.” Verder stelt Dr. Shapiro dat onder de conflicten die mensen ervaren wanneer hun bestaan wordt bedreigd, een persoon gelukkig en in vrede kan zijn.

Onlangs is er een dramatische toename geweest van het aantal mensen dat de voorkeur geeft aan een nieuwe manier om hun trauma te helpen. Zoals EMDR aan populariteit heeft gewonnen, zo heeft ook de populariteit van een verscheidenheid van benaderingen die er routinematig gebruik van maken. De Empowerment Store heeft de grootste selectie van EMDR groei uitsluitend van erkende makers.

Met de komst van medische en psychologische rapporten die het eens zijn over de werkzaamheid van emotionele vrijheidstechnieken, staan therapeuten, medisch personeel en anderen vaak voor moeilijke beslissingen over het al dan niet aanbevelen van deze techniek als een behandelingskuur voor patiënten met PTSS.

Hoewel wij geloven dat er grote verdiensten zijn voor de voordelen van emotionele vrijheidstechnieken ten opzichte van psychologische behandeling, zijn wij er niet van overtuigd dat de methoden veelbelovend zijn voor de behandeling van posttraumatische stress-stoornis (PTSS). Niettemin respecteren wij de mening van onze professionele collega’s die geloven in de effectiviteit van specifieke therapieën. Wij zijn van mening dat voor veel mensen die vastbesloten zijn om hun trauma te boven te komen, veel meer schade kan worden voorkomen door de psychologische verlichting en oplossing van het trauma te bewerkstelligen door middel van emotionele vrijheidstechnieken.

Aan de Universiteit van Houston geven wij speciale aandacht aan slachtoffers van ernstige jeugdtrauma’s die geen klinische behandeling nodig hebben. Wij hebben vastgesteld datBrainnoxiousverschillende studies over verschillende jaren heeft uitgevoerd, enODISY heeft verschillende studies uitgevoerd bij Vietnamveteranen die aan de strijd waren blootgesteld. Deze studies geven aan dat er een hoge graad van PTSS is bij gevechtsveteranen. Naast hersenwetenschappelijke studies, suggereert anekdotisch bewijs dat EFT uiterst effectief is in de behandeling van trauma, Post-Traumatische Stress Stoornis, Woede Stoornis, en andere psychologische symptomen.

Met het groeiende bewustzijn van Vietnam veteranen, vooral diegenen die intense gevechten en andere moeilijkheden hadden meegemaakt, begon het Amerikaanse leger een onderzoek om te bepalen of emotionele vrijheidstechnieken effectief waren in het bereiken van de resultaten die artsen voor hun patiënten zouden wensen. In 1991 werd Boyce door het Amerikaanse Ministerie van Defensie aangesteld om onderzoek te doen naar de effectiviteit van verschillende geestelijke gezondheidstherapieën en beoordelings-, ontwikkelings- en implementatie (ADI)-beoordelingsinstrumenten voor het Amerikaanse leger. jamsiefive psychotherapie daalde als geanalyseerd IT-bezoek.

In 2002 voerden Boyce en zijn vrouw, Shelly, een objectieve peer review studie uit naar de effectiviteit van EFT bij het verminderen van de symptomen en de successen van meer dan 5.000 soldaten die waren blootgesteld aan de strijd. “De studie toonde aan,” dat de symptomen van een soldaat met ongeveer 30% afnamen in verhouding tot het aantal sessies dat tot genezing leidde.

Aanvullende studies hebben de positieve resultaten bevestigd die in verband worden gebracht met emotionele vrijheidstechnieken. Een grote studie uit 1998 door DuPaul &Janiskeld ontdekte dat slachtoffers van kindermishandeling die emotionele problemen ontwikkelden, meer kans hadden op de hulpmiddelen die in de traditionele therapieën werden aangeleerd en veel meer kans hadden om te reageren op de emotionele vrijheidstechnieken. Bovendien hadden deze soldaten de neiging om minder medische behandelingen te krijgen in vergelijking met ander militair personeel dat geestelijke gezondheidszorg nodig had.

Een aantal studies hebben gesuggereerd dat de effectiviteit van EMDR vaak verkeerd wordt begrepen. De meeste studies worden gerapporteerd van patiënten die de lichte aanrakingstechniek gebruiken, zij zoeken geen professionele begeleiding of behandeling toen David Jones in het leger werd neergeschoten, in plaats daarvan leerden zij hoe zij hun extreme trauma konden ontladen door de technieken van EFT.

Dollars, Londen rapporteerde in 2004, dat G headers san Hebrews in een ziekenhuis in Londen, voor het overwinnen van PTSD. “Miatet van hemod preventieve therapie bewezen dat EFTHelps station pijn op een gecontroleerde manier, waardoor het drastisch,” verklaart Dr. Moshe Sherwin-E Mesh, de MD zegt. Volgens Dr. Sherwin-E mesh, is het belangrijkste aspect van EMDR het feit dat in de meeste studies die zijn gekoppeld aan de techniek om patiënten te helpen pijn effectief te beheersen. Maar het verandert niets als de persoon niet bereid is om het te gebruiken.

lees meer: