Gezondheid

Fysiotherapie Herstel

Fysiotherapie Noordwijkerhout

 

 

 

 

 

In Australië revalideren de meeste mensen tijdens de laatste fase van hun ziekte en revalidatieperiode. Sommige mensen moeten echter nog maanden of jaren na hun verwonding/ongeval doorgaan om volledige revalidatiedoelen te bereiken.

Het lichamelijke deel van de revalidatie richt zich op het oefenprogramma van uw revalidatietherapeut. De therapeut schrijft u de juiste oefeningen voor op basis van uw medische voorgeschiedenis en huidige conditie. Als uw evenwicht bijvoorbeeld ernstig is verstoord door een beroerte, kan de revalidatietherapeut u vragen om speciale evenwichtsoefeningen te doen.

Hoe belangrijk is fysiotherapie voor de revalidatie? Hoewel fysiotherapie zeker niet de enige factor in uw revalidatie is, is wel aangetoond dat het een van de belangrijkste onderdelen van de revalidatie is. Fysiotherapeuten zijn gezondheidswerkers die zijn opgeleid om de beweging en functie van het lichaam te herstellen. Simpel gezegd, ze helpen u om uw lichaam weer in zijn normale, gezonde staat terug te brengen.

Wat kunt u verwachten tijdens uw fysiotherapie? Als uw arts u doorverwijst naar een fysiotherapeut, zal de fysiotherapeut uw medische voorgeschiedenis, de bijzonderheden van uw letsel/ongeval en uw doelen en verwachtingen van de fysiotherapie met u bespreken. Uw arts kan deze therapie al dan niet voorschrijven, maar zal waarschijnlijk wel betrokken zijn bij uw herstel of u daarbij ondersteunen.

Begin van uw herstel met fysiotherapie

Zodra u met uw fysiotherapie bent begonnen, werkt u nauw samen met uw therapeut aan het herstel en het behoud van uw gezonde evenwicht. U zult oefeningen doen die zijn ontworpen om uw spieren te versterken en te strekken, uw beweging en functie te herstellen en uw kracht, flexibiliteit en coördinatie terug te geven.

Wat mag u verwachten tijdens uw herstel van plastische chirurgie? Om de beste resultaten te bereiken moet u een positieve instelling hebben en vastberaden zijn om uw doelen van verbeterde functie en beweging te bereiken.

Zijn er dingen die ik moet doen om in vorm te blijven terwijl ik herstellende ben van plastische chirurgie? Ja, en veel. Dit is wat je moet doen.

1. 1. Ruim uw eetgewoonten op – Voordat u uit het ziekenhuis ontslagen wordt, moet u uw goedgekeurde medicijnen blijven gebruiken en alle aanwijzingen opvolgen. Zorg ervoor dat u alle voedingsmiddelen, voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte en cafeïne uit uw medicijnkastje verwijdert. Vergeet niet dat u herstellende bent en het laatste wat u wilt is in de verleiding komen met voedingsmiddelen die u doen aankomen.

2. Regel thuiszorg – Terwijl u herstelt, wordt u gevraagd om alleen in uw ziekenhuiskamer te blijven totdat het buiten helemaal helder is. Voordat u vertrekt, moet u ervoor zorgen dat u weet waar uw sleutels, geld en andere belangrijke zaken zijn. Als u alleen woont, vraag dan aan uw buurman of hij een sleutel van uw sleutels heeft.

3. Lichaamsbeweging – Zorg ervoor dat u regelmatig beweegt voordat u weer aan het werk gaat of nadat u uit het ziekenhuis bent teruggekeerd. Zelfs naar de sportschool gaan is al te veel inspanning. Lichte lichaamsbeweging, zoals de trap nemen, kan helpen om het herstelproces te versnellen.

4. Medicijnen – Tenzij u een complexere operatie hebt ondergaan of wordt verpleegd door een geestelijke gezondheidsdeskundige, zullen de meeste verpleegkundigen geen medicijnen gebruiken om een lichte verwonding te behandelen. Wees u er echter van bewust dat u op lange termijn misschien medicijnen moet nemen om gezond te blijven. Vergeet niet het aan uw arts te vertellen als u bijwerkingen krijgt of denkt dat u zwanger bent.

5. Herstel – Wees geduldig met uw herstel. Het kan enkele maanden duren om over de littekens heen te komen en te leren hoe u uw implantaten echt kunt gebruiken en bewegen zonder de hulp van uw implantaten.

lees meer: