Gezondheid

Grief 

Rouwverwerking Haarlem

What is Grieving? Uitdrukkingen kunnen persoonlijk en professioneel zijn. Je kan klassiek zijn in je rouwuitingen. Je hoeft alleen maar te zeggen: “Ik voel me zo.” Er is geen goede of foute manier om te rouwen. Rouwen kan een lang of kort proces zijn, overbodig, samengevat of complex, afhankelijk van de diepte van je gevoelens, omgeving en levenservaringen. Je kunt enige tijd rouwen en daarna kan ook dit veralgemeend en repeterend worden. De rouwcyclus suggereert dat het verlies gevolgd wordt door een emotionele investering dat ik deze “oplossingen” niet kan krijgen, en dan gaat alles weer terug naar de emotionele investering. Diepere verliezen en meer gecompliceerde rouw vereisen specialistische en professionele hulp.

Soorten rouw Ze kunnen zelf begeleid worden en de resultaten zijn individueel. Net als bij alledaagse rouw, verandert de ervaring van verdriet. Wanneer we een dierbare verliezen en geholpen worden om onze emoties te verwerken en in het reine te komen met ons verdriet en onze dromen en gevoelens, kunnen we het verdriet verwelkomen. We kunnen het rouwproces ook op onze eigen manier doormaken. Rouwen kan heel gewoon zijn tijdens de laatste dagen van een huwelijk of wanneer een persoon is overleden. Hoewel we allemaal rouwen om het overlijden van onze dierbare, hebben de rituelen de neiging te veranderen. Soms rouwen we in het openbaar, en anderen rouwen in stilte, onder vier ogen. Enkelen onder ons vinden manieren om het rouwproces zichtbaar te maken en leiden soms zelfs anderen door de fasen heen. Dit is een triest verhaal, maar veel hulpverleners zijn opgeleid om in de eerste fasen sterke getuigen te zijn, maar niet iemand die openlijk mag rouwen. Als iemand die de reis van rouw heeft meegemaakt, heb ik geleerd dat er fasen zijn die we doorstaan, of we nu bereid zijn om ernaar te kijken of niet. Dus als je gesterkt wilt worden en jezelf wilt aanmoedigen door de fasen van rouw heen, dan zeg ik: ga praten of praat met iemand die geduldig zal zijn en die gewoon zal luisteren.

Verschillende percepties Er zijn tal van emoties die onder de paraplu van het rouwen vallen. Het kan er een zijn van ontkenning, rusteloosheid, woede, of verdriet. Het doet er niet toe. Wat er wel toe doet, is dat het ons emotioneel evenwicht aantast, wat ons vermogen om emotioneel te functioneren belemmert en in feite een belemmering is voor herstel van rouw. Dus hoe kan rouwverwerking helpen Soms, wanneer iemand rouwt om een verlies en zichzelf niet heeft toegestaan om volledig te rouwen, is er de neiging om te veel bij het verleden stil te staan. Als gevolg daarvan wordt vaak gezegd dat je hele energie op hol slaat. Het is nog erger als je een persoon bent die de neiging heeft om te drinken, drinken, drinken. Misschien heb je alcohol onbedoeld veel controle in je leven gegeven, omdat je dan de emoties niet door je heen hebt laten gaan. Dit is een verraderlijke manier van controle over jeBottom Lineth dat blijft verzwakken en zet je op drift achteruit, waar er potentieel voor meer permanente schade en schade aan uw relaties, uw waarde, uw vertrouwen en gevoel van eigenwaarde, of uw gezondheid. Er zijn vele technieken, hulpmiddelen en een verscheidenheid van benaderingen die kunnen worden overwogen om het rouwen aan te vullen en vrienden, mensen die rouwen en degenen die verdrietig zijn over het verlies te steunen. Er zijn ook veel mensen die begaafd zijn met een talent om hun vrienden, cliënten en zelfs zichzelf door deze moeilijke tijd heen te helpen. Als iemand een beetje hulp nodig heeft, iemand die er voor hem is en begrijpt hoe hij verandering teweegbrengt, zijn er veel geweldige professionele en particuliere auteurs die het beste kunnen bereiken via hun schrijven, via het hart en de geest. Geloof me niet op mijn woord. Kijk zelf maar.

Lees meer

Coach

Burn out