Gezondheid

Natuur en Natuur

 

Natuurcoach

 

 

 

 

Sluit je bij me aan voor een leuke serie. Mijn missie, en ik heb ervoor gekozen die nu te aanvaarden, is om in detail alle prachtige dingen te beschrijven die de natuur te bieden heeft. Ik zal blij zijn als je met me meedoet. Mijn favoriete soort coach is de natuurregisseur. Ik hou ervan om met mijn voeten in het gras te staan en ik voel me aangetrokken tot het spannende avontuur dat zij en ik als natuur beleven.

Mijn eerste geweldige ontmoeting met de natuur kwam tijdens een typische dagwandeling. Ik zei tegen mijn wandelmaatje: “incoachee, ik kan niet impliceren dat het delen van je geweldige nieuwe natuurcoachvrienden energetisch gezien gemakkelijk zal zijn. In feite, als ik de natuur als analogie gebruik, is natuurcoaching vergelijkbaar met de natuur zelf, met de aarde als het Eden en de hemel als de tuin. Wanneer we het ego willen overstijgen en de helende behoeften van de aarde willen aanspreken, wordt het moeilijk om werkelijk aanwezig te zijn. De natuur is de taal en alle wijsheid die zij presenteert is een teken van begrip. Het is van toepassing op alle elementen. Het is een volledig gezichtspunt dat een combinatie is van zowel “menselijke natuur” als “natuur natuur”. Bedenk dat de natuur waarin wij allen verkeren onze menselijke natuur voedt.

Stel je voor dat je een spiegel van de natuur bent. In plaats van de natuur te zien als jezelf, stel je voor dat je een spiegel van de natuur bent. Als je kijkt naar de persoon die je observeert en zegt: “die persoon is mooi/jullie hebben dezelfde natuur” dan is dat niet waar. De natuur die je bent plant zich als een spiegel in zijn substantie en essentie. Jezelf afscheiden van de natuur is jezelf afscheiden van je kernzelf. Maar door door spiegels te turen, wordt het duidelijk dat de oorzaak van het lijden en al het conflict en lijden in onze gehechtheid aan de natuur ligt. We zijn allemaal een uitdrukking van de natuur en het bewustzijn van de mensheid.

Vanwege onze commerciĆ«le materialiteit proberen we vaak de natuur te beheersen. Het identificeren en beschermen van bepaalde bomen, rotsen, vogels, insecten of bloemen is een primaire focus van de hedendaagse “natuurcoaching”. Het resultaat is echter een inbreuk op de natuur, die ons berooft van het volledig ervaren en waarderen van onze natuurlijke uitstraling en mogelijkheden. Het dynamische karakter van de natuur is het proces van worden. Vaak spreken we over de natuur als “veranderend”, maar dit soort beschrijvingen is slechts een hulpmiddel van het ego en dus een eindpunt. Zolang mensen blijven denken dat we helden en kwajongens zijn door te doen alsof we vergankelijk zijn, zal de natuur altijd de ultieme uitdrukking van eenheid van de natuur blijven. De natuur wordt rustig en de rustige natuur blijft.

“Alles in de natuur is met elkaar verbonden. Een kiezelsteen die in de oceaan valt, wekt een rots op die een donderslag in de aarde ziet slaan, en in dit onderling verbonden bewustzijn ligt de kern van alle leven. De hele kosmos, ook de onze, is onderling verbonden. “1

Door middel van inter-ontwikkelingsprocessen en psychologische ondersteuning kunnen wij ons bewustzijn weer verschuiven naar een gevoel van eenheid. Wij kunnen ons persoonlijk bewustzijn en de vooruitgang naar de natuur erkennen en ons bewustzijn en onze capaciteiten uitbreiden om een agent van verandering en evolutie in ons eigen leven te zijn. We kunnen een waardering voor de natuur cultiveren door een waardering voor het betrekken ervan in ons dagelijks leven. We kunnen de natuur respecteren en haar bedanken omdat zij de voornaamste bron is van ons voedsel en ons materieel comfort.

“God is de context van het leven, niet een object dat we moeten opsporen en vangen, want als we het object eenmaal hebben gespot, zijn we aan een einde gekomen. Wanneer ons ego geheeld is, heelt dit het geheel en maakt het ons vrij om op een andere manier aan ons leven deel te nemen. “2

De moderne mens is geobsedeerd om niet langer dood en lijden te ervaren. Deze obsessie ontstaat omdat we het contact met de natuur verloren hebben en onze verbinding met de natuur die ons met vreugde en zelfs plezier beloont. Deze benadering van het leven is losgekoppeld van onze essentiƫle natuur; het plaatst de mensheid als het slachtoffer van de natuur en wat de natuur doet. Onze innerlijke stem leidt ons naar het helen van deze ontkoppeling. Onze innerlijke stem herinnert ons eraan om ons met de natuur bezig te houden. Natuur is leven, en levensgenezing door natuurcoaching werkt in ons en met de natuur waarin we ons leven leiden.

lees meer: