Uncategorized

Waarom ik coach ben geworden

Coach Roermond

Het is bijna een cliché om te zeggen dat je bij het leger gaat omdat het een uitstekend oefenterrein is voor elke toekomstige leider. Hetzelfde kan gezegd worden van coaching. Coach zijn is niet alleen spelers motiveren, richting geven en duidelijke doelen stellen. Het gaat erom verder te kijken dan de oppervlakte, vast te stellen wat eronder ligt en die kracht te benutten. Het is ook een van de beste manieren om in korte tijd zoveel mogelijk te leren met behoud van je eigen identiteit en principes. Coaching dwingt je voortdurend te verbeteren of uit het spel te stappen. Je verandert met de tijd of vervaagt in irrelevantie. Toen ik bij het leger ging, wist ik dat ik ooit officier wilde worden, maar ik had geen idee waar mijn carrière me zou brengen of welke tak precies bij me zou passen. Bij een speciale eenheid werken was zeker geen optie voor mij, maar het bleek een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen, omdat het me dwong om in korte tijd verschillende vaardigheden te ontwikkelen, waarvan ik er veel nog steeds elke dag op mijn werk gebruik.

Wees meedogenloos in je streven naar uitmuntendheid.

Toen ik infanterieofficier was, moesten we drie keer per week lesgeven. Ik keek uit naar deze lessen en zag de studenten als een kans om te delen waar ik van hield en wat ik had geleerd. Ik had het geluk dat ik mijn passie voor vechtsporten, wandelen en hardlopen met mijn leerlingen kon delen, wat voor mij een geweldige manier was om even uit mijn hoofd te gaan en het wat rustiger aan te doen. Coachen dwingt je ook om een stapje terug te doen en wat je elke dag doet vanuit een ander perspectief te bekijken. Het dwingt je kritischer te zijn over je acties en je prestaties, waardoor je een betere leerling en leraar wordt. Zoals dit gebeurde met mij als Coach in Roermond.

Als coach ben je voortdurend op zoek naar manieren om je te verbeteren. Dat kan zo klein zijn als het vinden van een nieuwe manier om een boodschap over te brengen, of zo groot als het identificeren van een nieuw gebied om je als professional mee bezig te houden. Toen ik in het leger zat, trainde ik met het Army Martial Arts team en zag ik hoe zij voortdurend op zoek waren naar nieuwe manieren om zichzelf en hun leerlingen uit te dagen. Dit is een geweldige mentaliteit om mee te nemen naar je eigen coaching carrière.

Wees een student van menselijk gedrag en culturele nuances.

Als leider is een van de eerste dingen die je moet leren, leiden. Voordat u anderen kunt leiden, moet u leren hoe u zelf een leider kunt zijn. Coaching is een geweldige manier om de instrumenten van leiderschap te leren zonder de verantwoordelijkheid op u te nemen om mensen in hun werk of in hun leven te leiden. U kunt coaching gebruiken als een manier om te groeien als leider door te leren hoe u uw sterke en zwakke punten en die van uw team en organisatie kunt identificeren. Er zijn veel verschillende coachingsmodellen, maar ze volgen allemaal hetzelfde basispatroon van het identificeren van uw sterke en zwakke punten en vervolgens werken aan het verbeteren van de eerste en het verminderen van de tweede. Zodra u uzelf en uw team beter begrijpt, bent u in een betere positie om hen te leiden. Je kunt je beter inleven in hun sterke punten en beperkingen, je kunt beter begrijpen hoe ze een uitdaging willen aanpakken en je kunt ze een betere weg voorwaarts bieden.

Wees nederig en flexibel

Zoals het leger je leert, zul je geweldige dingen zien en geweldige vrienden maken, maar je zult ook echt vreselijke dingen zien en middelmatige vrienden maken. Het is belangrijk om een open geest en een open hart te houden, ongeacht de ervaring die je hebt of waar je staat in het leven. Dit is een van de belangrijkste lessen die je als coach kunt leren, want het is de sleutel tot succes op elk gebied. Een coach moet nederig zijn. Je bent niet de expert van de spelers, het team of hun situatie. Een andere belangrijke les is dat je flexibel moet zijn. Het is belangrijk om open te staan voor nieuwe ideeën en nieuwe spelers, maar het is nog belangrijker om zelf open te staan voor verandering.

Conclusie

Coachen is een van de meest lonende carrières die je kunt hebben. Het is ook een van de meest verrassende. Het kan moeilijk zijn om in dit vak in te breken, maar als je dat eenmaal gedaan hebt, zul je merken dat het elke dag weer een uitdaging is. Het dwingt je een leider te zijn en een leider moet bereid zijn te veranderen en te verbeteren. Dit zijn belangrijke eigenschappen voor alle mensen, maar ze worden nog belangrijker wanneer je een leidende positie bekleedt.

Coaching kan een geweldige manier zijn om een nieuwe carrière of beroep te verkennen, maar ook een geweldige manier om met pensioen te gaan. Het kan ook een manier zijn om je liefde voor sport te combineren met je liefde voor lesgeven, wat leidt tot een lonende carrière als coach. Het is belangrijk op te merken dat er veel verschillende coach carrières zijn en veel verschillende paden om er te komen.