Gezondheid

Wat is coaching

Coach Delft

 

 

 

 

 

 

 

 

Coaching gaat over het hebben van een ” geparkeerd leven met een lopende ziel”, een leven met een positieve en dynamische instelling en dat natuurlijk ook over het vrij zijn van die obstakels die je tegenhouden om ten volle te leven. Want het leven is een goede balans.

Wij noemen een coach die aan coaching doet “Leven in het Onzichtbare” omdat wat anderen in jou zien, alleen maar een afspiegeling kan zijn van wat jij naar de wereld projecteert en dit geeft alleen maar een waarheidsgetrouwe afspiegeling van wie jij op een bepaald moment bent.

Dus waarom is het nodig? Om mezelf te vinden heb ik altijd over het hoofd gezien. Want als ik mezelf toestond in het verleden te leven, beperkte dat me in het vinden van mijn gedachten en ideeën die ik in mijn leven kon integreren zonder de beperking van het verleden. Ik moest mezelf vinden en wat ik creëerde was angst waarvan ik voelde dat het me kon vernietigen.

Ik ben in het verleden door mijn eigen gevoel van waarde heengegaan en ik heb allerlei redenen om mezelf op te geven. Maar wat ik me realiseerde was dat als ik mezelf blijf tegenhouden, ik mijn levensbron niet kan vinden, of ik niet meer liefde en vreugde in mijn leven kan brengen.

En er zijn nogal wat dingen die me tegenhouden om mijn levensbron te vinden.

Ik had bijvoorbeeld meer trouw kunnen zijn aan mijn vroegere dromen en doelen voor mezelf, maar dat heb ik niet gedaan en toegegeven, ik heb al die mooie cadeautjes.Ik had beter kunnen luisteren naar de mensen om me heen en gevoeliger kunnen zijn in mijn benadering van anderen, ik had mezelf meer kunnen wegcijferen en minder veroordelend kunnen zijn, ik had meer van mijn leven kunnen genieten en mijn leven met evenveel passie, vreugde en aanwezigheid kunnen leven.

Maar dit zijn allemaal dingen die ik opzij heb geschoven en die mijn dromen opzij blijven schuiven. En ik ben niet verbaasd, nee de manier waarop ik denk.

Toen ik mezelf vond met deze gedachten, stopte ik en luisterde naar mezelf en ik voelde me beter. Ik luisterde naar mijn innerlijke stem die me bleef vertellen dat die dingen niet van mij waren en slechts een verzinsel van mijn verbeelding.

Het was alsof ik deze dingen als complex opvatte en besloot ze kwijt te raken. Ik zal wel zien wat goed voor me is en misschien zal het in de toekomst beter gaan. Integendeel, ik was voortdurend aan het denken, moet ik dit of dat doen, hoe zou het zijn als ik… wie zou ik zijn als… enzovoort.

En ik moet dat loslaten, want het universum is gevuld met mogelijkheden die wachten tot ik mijn hart openstel. Het licht in mij schijnt altijd en ik kan van kracht door zwakheid zijn, het positieve door het negatieve; het enige wat ik kan doen zal zijn hetzelfde te zijn zoals ik niets anders kan zijn dan wat ik nu ben. En mijn koers is duidelijk.

Dus de sleutel is om mezelf te accepteren waar ik ook ben. De balans te vinden, te luisteren, te veranderen, anders te doen, positiever te zijn. En dan spreken en het maakt ruimte om zijn wat ik ben dat ik nog nodig heb om iets te creëren.

Ook ik heb in het verleden van die smoesjes bedacht om op te geven. Alsof het deze magische dingen uit het niets zal brengen.

Mijn levensbron integreren is wat ik wil in dit leven. Want nu betaal ik voor de dingen die ik in het verleden niet heb gedaan.

En dus is Iwo bereid om hier doorheen te gaan. Ik weet niet wat zich zal aandienen en misschien zal het beter zijn dan ik me had voorgesteld. Maar zolang ik blijf waarnemen, is dit alles wat ik nodig heb. En ik accepteer het en ik stel het niet in vraag het geeft me de zekerheid dat iemand anders me zal helpen.

Er zijn altijd dingen die gebeuren en onze enige zorg hoeft te zijn hoe we het hebben ontvangen, gereageerd en afgesloten. En er is die man die je in de supermarkt als kennis passeert en die je al vijf jaar niet meer blijkt te hebben gezien, of als je hem wel hebt gezien, je je de rest van de dag afvraagt of je hem ooit hebt ontmoet of wat er van hem zal worden.

Dit kun je veranderen.

Ok we gaan hier mee door…

lees meer: