Gezondheid

Wat is een Healing sessie

 

 

 

Online healing

 

 

Wat is groepshealing? Hoewel een Healing sessie in het echt gehouden kan worden, is een groepshealing vaak virtueel. Dit wordt ook wel online healing genoemd. Dit is een healing sessie die in een groep online plaatsvindt. De mensen die deelnemen aan de groep helpen en steunen elkaar ook. Dit helpt om het beste in mensen naar boven te halen en een ondersteunende omgeving te bevorderen.

Wie is een genezer? Volgens spirituele tradities over de hele wereld is een genezer een persoon die verschillende stadia van transformatie en leren heeft doorgemaakt. Dit betekent meestal dat de persoon een proces van persoonlijke, subjectieve en objectieve morele evaluaties heeft doorgemaakt. Dit betekent dus dat een genezende of spirituele ervaring op geen enkele manier impliceert dat een persoon daardoor zijn morele principes heeft verzwakt. In spirituele tradities is een genezingssessie een korte uitwisseling of gesprek tussen twee mensen die compatibele morele opvattingen hebben.

Hoe voert een healer een healing sessie uit? De healer begeleidt de deelnemer niet alleen over de ervaring, maar hij of zij communiceert ook met de deelnemer om de echte wortel van de ziekte te identificeren en vervolgens een aanpak van dat probleem voor te stellen. Tussen de healer en de deelnemer bestaat er een relatie van gelijken tot gelijken, gebaseerd op vertrouwen, wat het belangrijkste element is van dit type genezing. In deze houding biedt de healer aan wat hij of zij weet, gebaseerd op kennis verworven tijdens het leven, om de deelnemer te helpen gemotiveerd te raken. Tijdens de interactie verwacht de healer van de deelnemer een open communicatie, waarbij hij vragen stelt om dingen te onderzoeken die onduidelijk kunnen zijn.

Waarom is het goed om een healing sessie bij te wonen? Een goede sessie helpt bij het trainen van iemands intuïtieve vermogen om een ziekte vroegtijdig op te sporen. Dit intuïtieve vermogen kan worden versterkt door yoga, progressieve ontspanning en meditatie, diepe ademhaling, aandacht voor het hart – de natuurlijke polsslag van het lichaam.

Het sessieformaat kan ook verschillen naargelang de spirituele overtuiging van de deelnemers. Hoewel alle sessies multi-sensorisch zijn, worden privé sessies meestal uitgevoerd met behulp van een specifieke techniek die direct contact maakt met het lichaam van de deelnemers. Deze benadering is gebaseerd op de bevindingen dat het menselijk lichaam reageert op aanraking en beweging. In privé sessies is de behandelaar dus in staat om de aanwezigheid van de cliënt te voelen of aan te voelen, hun energie aan te boren en zich met de cliënt te verbinden op een manier die lijkt op een handdruk. Privé sessies stellen de deelnemers in staat om energie te geven en te ontvangen zonder zich met anderen te vermengen en zo het lichaam op een authentieke manier te helen.

Wat is Ayurveda? Ayurveda is een wetenschappelijk systeem dat gebaseerd is op het idee van een goede dosha of evenwichtige hoeveelheid werk. Van het menselijk lichaam wordt gezegd dat het 26 basis- en einddosha’s heeft, d.w.z. dat het de volgende basis- en eindsymptomen kan vertonen: gevoel van tevredenheid (pijn versus ongemak); beweging; tempo; slaap; urineren; stoelgang; spijsvertering, en water/zuurstofbalans. Volgens de Ayurveda wijzen al deze tekenen op een verstoring in de natuurlijke dosha’s van het lichaam en moeten ze dienovereenkomstig worden behandeld. De aanwezigheid van krachten of invloeden van buitenaf kan de natuurlijke balans van krachten in het lichaam verstoren en leiden tot een verstoring van het dosha-evenwicht. De behandeling in ayurveda omvat ook het gebruik van kruiden, aromatherapie en meditatie om de ziekte te behandelen.

Wat is zielsheling? Het begrip ziel is levenskracht of prana die door alle menselijke wezens stroomt. Het concept van de ziel is aanwezig in alle yogische praktijken. Het is afkomstig uit het Oosten, werd geïdealiseerd in het Westen, en wordt nu populair in de 21e eeuw. Volgens de ayurveda lijdt ons psynonale mentale wezen aan verschillende dosha’s en heeft het behandeling nodig. Het behandelingsproces kan in de vorm van Yoga, Atmananda, psyche diagnose, en genezing psyche.

Waar gaat het bij Ayurveda om? Ayurveda houdt in feite een zuivering en ontgifting van het lichaam in. Het gelooft in de oorzaak-gevolg relatie; het effect van een gebeurtenis verandert wanneer de betrokkene zijn gewoontepatroon van functioneren verandert. Met andere woorden, wat we doen veroorzaakt wat we krijgen. Vandaar dat je bij het genezen van ziekten de oorzaken van je ziekte moet filtreren door middel van inspectie, ognificatie en reflectie tot selectie en discriminatie. Deze oefening van de geest door analyse van de diepere oorzaken helpt bij het verhogen van je interne vuur.

Hoe werkt het? Er zijn meer dan 3000 chemicaliën aanwezig in ons eigen lichaam, hoewel de balans van deze chemicaliën afhankelijk is van het aardmagnetisch veld van onze aarde. De werking en processen van het menselijk lichaam zijn afhankelijk van de verhouding mineralen, water en zuurstof in het lichaam. Het aardmagnetisch veld trekt deze mineralen in ons lichaam voor een evenwichtige chemische micro-omgeving. Diverse ziekten zoals constipatie, bloedarmoede, kankerpatiënten, nieraandoeningen, vermoeidheid enz. zijn het gevolg van een slechte chemische balans.

Ayurveda werkt in principe met de ademhaling en de geest om de onderliggende oorzaak van de ziekte te zuiveren.

lees meer: