Gezondheid

Wat veroorzaakt dat een persoon?

Prikkelbare darm syndroom Utrecht

In sommige gevallen kan het betekenen dat men van activiteit moet veranderen, andere diensten moet draaien op het werk of geen sociaal leven meer heeft. De symptomen worden vaak verlicht door te eten en het ongemak te verlichten met frequente laxeermiddelen met langzame afgifte. Andere gedragingen die de symptomen verlichten zijn meer water drinken, grote maaltijden vermijden en vet voedsel vermijden. Artsen weten niet altijd waardoor iemand een prikkelbare darm heeft. Het kan worden veroorzaakt door een stoornis in het centrale zenuwstelsel, een stoornis in de chemie van het lichaam, een darmziekte, een stoornis in de darm of een onevenwichtigheid van de spijsverteringsenzymen.

We lijden aan deze symptomen wanneer we een zure pH in ons bloed hebben, omdat de voeding weinig organische zwavel bevat, omdat we ons voedsel niet goed verteren of omdat we nog niet geëvolueerd zijn om met onze voeding om te gaan en ons voedsel giftig wordt. We zitten in een ontdekkingsrace. Mensen racen om geëlektrocuteerd te worden met de nieuwste, gevaarlijkste, met drugs beladen, isotone brouwsels. We negeren de laagwaardige, organische zwavelverbrandende voedingsmiddelen omdat we niet rechtlijnig kunnen denken, we kunnen niet overweg met de kruisbloemige groenten, we kunnen ons vlees niet verteren en we kunnen niet genoeg zink opnemen. Het resultaat is een zure pH in ons bloed die het zure enzym ranzigheid in actie dwingt om al onze enzymcomplexen aan te tasten. Misschien denk je dat zuur collageen iets goeds is, maar het veroorzaakt een overvloed aan problemen in onze enzymenfuncties. Collageen wordt gebruikt in onze huid, in onze wegen en in onze darmwanden. Vanwege de ranzige, peptische enzymen in deze enzymencomplexen moet ons collageen voortdurend bij een laag zuurstofgehalte worden bewaard om vernietiging te voorkomen. Collageen wordt gebruikt in alle plantencelgroei. We hebben het nodig voor ons haar en onze nagels. Het is verantwoordelijk voor het helpen van de zijderups van het Oosten om hun weg te vinden door al hun prooi. Collageen is het sterkste, meest flexibele sporenmineraal op de planeet. Waarom? Omdat het het gemakkelijkst te absorberen is. Het is ook het gemakkelijkst uit het lichaam te krijgen. Als ons collageen beschadigd is, sturen we grondstoffen met onze botten mee naar het graf.

Om gezond te blijven, moeten we een lichaam hebben dat collageen produceert, dat onze botten en weefsels soepel houdt, en enzymrijk voedsel, dat onze enzymen laat werken en ons ook in staat stelt ons voedsel te verteren. Deze bouwstenen van onze weefsels worden ligamenten, pezen en kraakbeen genoemd. Zij vormen een harde structuur die de uiteinden van de botten in ons lichaam beschermt en bedekt, en die het mogelijk maakt de botten te buigen. Het voorkomt ook de ontwrichting van de botten in ons lichaam die anders zwak zouden zijn. Ligamenten en pezen worden gebruikt om de gewrichten bij elkaar te houden en vervorming van de botten te voorkomen. Kraakbeen wordt gebruikt in de schijven van ons hoornvlies en oor en in de rand van onze neusgaten. Het wordt ook gevonden tussen de gewrichten in onze handen en voeten. De buitenste bekleding van onze gewrichten heet kraakbeen. Het bestaat uit één soort kraakbeen – vloeistof. Het is dit kraakbeen dat soms scheurt en soms vernieuwd wordt.

Lees meer

Burn out

Hypnotherapie