Gezondheid

Zorg voor de Ouderen

Zorg Noord-Brabant

Zorg voor de kwetsbaren Wanneer u omgaat met kwetsbaren, is het aan u om te waken over hun welzijn. Goede zorg vereist dat u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt, hun mentale en fysieke toestand in het oog houdt, hen zinvolle hulp biedt en een follow-up uitvoert volgens de richtlijnen van de Personalized Key-Intervention for Quality from Care for Sensitive Cases (PRQC). De eerste regel van goede bejaardenzorg is persoonlijke veiligheid. Uw zorgfilosofie moet gebaseerd zijn op het beschermen van de bejaarde tegen gevaren. Dit houdt meestal in dat u ervoor zorgt dat zij zich vrij kunnen bewegen, met name dat zij zichzelf kunnen voortbewegen, en dat u hen niet in situaties brengt die letsel kunnen veroorzaken.

Zorgverleners mogen niet blijven zitten wanneer een van beiden, of de begeleider, actief is. Staan terwijl een van beiden zich verplaatst, maakt hen vatbaar voor een val die fataal kan zijn. Dit kan ook een beoordeling van Structurele Aandoeningen (SCD) vereisen. Wanneer een van beide verzorgers potentieel dodelijk is: Let op duidelijke tekenen van vermoeidheid, zoals het niet kunnen bereiken van iemands voorkeurshouding – lopen Niet handelen of de juiste keuzes maken om jezelf aan te sluiten op enige vorm van steun  Zitten of de persoon daadwerkelijk aanraken  beperking van activiteiten ontginnen van spieren desoriëntatie problemen met focussen  ongerustheid die zich gedraagt of tekenen van rusteloosheid vertoont een plotselinge of snelle beslissing nemen lawaaierige of verwarrende geluiden vergrote pupillen onooglijk uiterlijk verwarring moeite met meters (vooral draaien in een groot gebied terwijlTel: nummers klein zijn/ruis in ruggengraat) slaapstoornissen, inclusief nachtelijk ontwaken. Omdat ouderen minder reageren op kalmerende stemgeluiden, moet de verzorger bovendien oefenen in het creëren van een veilige slaapomgeving en het gebruik van kalmerende muziek of procedures.

Verpleegkundige beoordeling Wanneer een potentiële bedreiging of gevaar wordt vastgesteld, is een verpleegkundige beoordeling verplicht, met inbegrip van een grondig lichamelijk onderzoek en een zorgvuldig onderzoek door geschoolden om eventuele tekenen van gevaar op te sporen. Dit moet worden gevolgd door een gedetailleerde bespreking van de situatie, met een gedetailleerde beschrijving van wat er is gebeurd en wat de persoon kan doen om verder letsel te voorkomen. Vervolgens zal op basis van uw beoordeling worden besloten welk soort zorg nodig is. Examen Het onderzoek omvat een grondig onderzoek en vragen over de situatie, onmiddellijke inname van vloeistoffen, lezen van belangwekkende materialen en beoordeling van het gezichtsvermogen. Denk eraan: Kom niet in een situatie waarin een val van een trap of van de badkamer mogelijk is, tenzij u geurloze kleding hebt (oksels of ondergoed) en die onmiddellijk kunt weggooien Als u niet zeker weet hoe u verder moet, roep dan professionele hulp in. Denk eraan dat personen die verdacht worden van een val van een stoel in één positie moeten blijven en niet rondgedraaid of bewogen mogen worden.  Als u niet zeker weet hoe u verder moet, roep dan professionele hulp in. Denk eraan dat personen die verdacht worden van een val van een trap of de badkamer, in één positie moeten blijven en niet rondgedraaid of bewogen mogen worden. Moedig je senioren niet aan om te staan als ze omgekeerd kunnen worden. benader je senior niet als hij in bed ligt te slapen  Onthoud dat het zomer is, damesavond! Onthoud dat het altijd veiliger is om alleen thuis te zijn Onthoud dat het zomer is, damesavond! Draag geen schoenen in de slaapkamer, tenzij je overschoenen hebt die eerlijk zijn voor de nacht (ik raad schoenen met dikke zolen aan voor dit doel) Vervang zijn/haar hoed en RF-bril (ristors zijn te klein) Vervang zijn/haar arm draagriemen door een vleugelachtig apparaat  Bind zijn/haar benen vast met kleefbandages (niet!) Houd je jas of handdoek ter hoogte van je middel om vallen te voorkomen. Hou je arm omhoog.