Gezondheid

Therapie voor paren

Relatietherapie Rotterdam

 

 

 

 

 

De meest gebruikte therapie is relatietherapie. In relatietherapie praten twee of meer vrienden over een herstelcrisis in hun partnerschap. De cliënt kopieert van de therapeut een ander stel dat specifieke ervaringen in de relatie heeft en de frustrerende emoties die zij voelen met hem of haar kan relateren.

We moeten allemaal een leven lang samen zijn, en het vermogen om met een ander om te gaan is waar het bij hard werken om gaat. Bij relatietherapie wordt het, ook al wordt het uitgevoerd door twee mensen, vaak ervaren als een individu. Een koppel kan terugkijken op hun tijd samen, als doelwit voor hun boze uitbarstingen, of om eraan te werken. Een individu kan observeren hoe zijn partner hem behandelt, en zich op zichzelf misschien schamen dat hij niet geprobeerd heeft haar te confronteren.

Een koppel zou nooit hulp moeten moeten zoeken. Een koppel dat toegewijd is aan zichzelf en aan hun relatie zou in staat moeten zijn om het patroon van angst en zelfkwelling te veranderen door een nieuwe dynamiek uit te werken. Dit koppel moet worden aangemoedigd om de stress tot een punt van oplossing te brengen. Wat het probleem ook is, ze moeten worden aangemoedigd om met elkaar te praten op een manier die hun relatie zal bestendigen. Het doel van relatietherapie is, kort gezegd, de genezing van de relatie. Het is open voor het individu de emotionele verbinding.

Het is noodzakelijk dat de persoon die relatietherapie ondergaat een actieve deelnemer is. Dit betekent dat de therapeut zijn of haar cliënt aan het woord laat en zich laat uiten. Niemand mag slechts een klein deel van de sessie met een of andere kwestie bezig zijn. Op deze manier wordt de relatie doorgewerkt in een sfeer van wederzijds vertrouwen en wederzijdse liefde.

Een succesvolle therapie duurt meestal ongeveer 6 maanden. Een nieuw koppel verliest gewoonlijk de honger naar elkaar voorgoed na 6 maanden. De mensen die getrouwd zijn groeien eigenlijk en ontwikkelen liefde voor elkaar voor een korte periode, die slechts een maand of twee duurt, voordat ze teruggaan naar de eenzaamheid en de honger naar elkaar.

Het belangrijkste is om voor een langere tijd een relatie aan te gaan. Dit betekent dat er meer tijd zal zijn voor de twee individuen om een sterke relatie op te bouwen. De reden hiervoor is dat het individu altijd zal zeggen dat ze elkaar missen. Wanneer de oude relatie wordt verbroken, zal de persoon zijn of haar pijn verliezen en zal daarom het beëindigen van een relatie annuleren.

Mensen die een relatie hebben, zullen geen problemen hebben elkaar te helpen in crisistijd. Dit komt omdat zij elkaar zeer goed kennen. Vanuit hun kennis met elkaar hebben zij een duidelijk inzicht in hun passie en hun angsten.

De meest voorkomende angst is de angst om in de steek gelaten te worden. Dit betekent dat de persoon een emotionele investering had gedaan in de persoon die hem had teleurgesteld. Het is belangrijk voor de persoon in relatie om te leren de persoon die hen had teleurgesteld te accepteren. Op deze manier kunnen ze hun emoties openen. De persoon zou moeten begrijpen dat er vergeving is naar hen toe en naar de twee die uit elkaar zijn gegaan.

Wanneer twee mensen inzicht hebben in zichzelf en in elkaar, zouden ze met elkaar kunnen omgaan om de angst onder ogen te zien. Nadat de persoon hen heeft vergeven voor hun negatieve gevoelens, zou deze persoon beseffen dat het OK is om hen toe te staan weer bij elkaar te komen. Relatietherapie kan helpen om de overtuigingspatronen en de houding van de persoon die in het verleden gekwetst is geweest, te veranderen. Hij of zij zal in staat zijn zichzelf en zijn partner beter te begrijpen.

Zij moeten hun angst voor conflicten overwinnen en de grootste vreugde bereiken die zij kunnen. Het is daarom van vitaal belang om je angsten te overwinnen en hun invloed op je leven weg te nemen. Dit kan betekenen dat je een relatie beëindigt en vervangt door een betere relatie. Dit zal uw leven en uw relaties in het algemeen verbeteren.

lees meer:

Persoonlijk leiderschap Rotterdam

Traumatherapie